HAVUZ İZOLASYONU

Açık mekan yüzme havuzları, günümüzde en çok tercih edilen havuz tiplerindendir.

Derinlikleri ihtiyaca göre değişmekle beraber, ülkemiz de 140 cm Derinliği yaygın olarak kullanılmaktadır. Açık mekan yüzme havuzların da farklı ihtiyaçlara göre su ısıtma ya da soğutma sistemleri kurulur.

Kullanım amacına göre; tuzlu su, termal su ya da şebeke suyu kullanılabilir. Havuz filtrasyonu, kullanılan suyun özelliklerine bağlı olmadan, havuzun en önemli bileşenidir.

Havuz formları çevresel yapılara ve mimari öğelere bağlı olarak tasarlanabilmektedir. Tüm mimari havuz tasarımları görsel, aynı zamanda da işlevsel olmakla beraber, hijyen sağlaması açısından %100 taşıma tekniğine göre planlanmıştır.

Havuz betonarme yan kesit ile özel porselen havuz tutamak ve kaymazların mükemmel uyumunu sağlamak için İSTANBUL KUM ile temasa geçip teknik proje ofisine danışılması tavsiye edilir

Yüzme havuzunda betonarme duvar ve zemin tek başına su sızıntısını ve kaçağı engelleyecek özellik taşımaz. Su tahliye delikleri, su girişleri ve pencere gibi özel noktalar sızdırmazlık açısından zayıftır.

Beton yapıda ki duvar zemin birleşimleri, tamir noktaları su sızıntılarına neden olabilecek zayıf bölgelerdir. Ayrıca yüzme havuzunda çeşitli etkenlere bağlı olarak yıpranmalar görülür. Bu nedenle yapılacak seramik uygulaması da hassas bir işlemdir.

Havuzun kullanım amacına bağlı olarak, kullanılan suyun az ya da çok klorlu olması, periyodik bakımda kullanılan deterjan ve hafif asitleri derzlerin yıpranmasına yol açar. Havuza döşenen seramikler, dolu havuzlarda pozitif boş havuzlarda negatif basınca maruz kalırlar.

Soğuk havalarda ise don tehlikesi altındadırlar. Bu nedenle tüm bu etkenlerden korunmak ve uzun ömürlü bir su yalıtım uygulamasını garantilemek için klorlu suya, don tehlikesine, yüksek su basıncına dayanıklı bir su yalıtım ürünü kullanılmalıdır.


DİĞER ÜRÜNLER