Çatı İzolasyonu Nedir?

Binayı, güneşin, yağmurun ve nemin olumsuz etkilerinden korumakla görevli olan çatılarda izolasyonun düzgün bir şekilde uygulanması binanın ömrünün uzamasını ve evlerde kullanılan enerjinin de tasarrufunu sağlar.Yapılarımızın vazgeçilmez yalıtım aracı olan çatılar, kullanılan malzeme ve uygulama yöntemlerine göre pek çok çeşide ayrılıyor.

Ancak hepsinin ortak noktası bina yalıtımını sağlayarak ve yapının ilk günkü kalitesini uzun vadede korumaktır. Klasik çatı, sandviç çatı yada trapez çatı sistemlerinden hangisine sahip olursanız olun, belirli aralıklarla bakımını ve onarımını yapmak gerekiyor.

Doğada olan her şey gibi, hava şartlarından doğan olumsuzluklara karşı dayanmak ve deformasyonu engellemek ne yazık ki imkansızdır. Çatı sistemleri de bu gruplardan sadece bir tanesini oluşturuyor. Sahip olduğu yalıtım gücünü uzun vadede korumak neredeyse imkansızdır. Binayı; güneşin, yağmurun ve nemin olumsuz etkilerinden korumakla görevli olan, az enerji harcayarak etkili bir ısınma ve var olan sıcaklığı korumakla görevli olan, yağmur ve karlı havalarda suyun binanın temellerine inmesine engel olan çatılar, bu özelliği etkili izolasyon malzemelerinden ve su yalıtım elemanlarında alıyor.

Çatının yüklendiği görevi düzgün bir şekilde yerine getirmesi için kaplama sisteminin görevini iyi yapıyor olması ve bütünlüğüne her hangi bir zarar gelmemiş olması gerekiyor

Cam yünü, taş yünü, strafor yada poliüretan dolgu malzemelerinden hangisi ısı yalıtımında kullanılmış olursa olsun; doğru işçilik ve malzemeni kalitesi de büyük önem taşıyor. Aynı şekilde su yalıtımı elemanlarından olan, su yalıtım örtüleri ve dereleri de doğru malzemeden seçilmeli ve doğru yöntemlerle uygulanmalıdır ki görevini doğru ve kusursuz yerine getirebilsin.


ÖNCEKİ SAYFA